cPanel kontrol panel


Intuitivni i laki za korišćenje i administriranje vašeg sajta preko Weba.

Jednostavan kontrolni panel cPanel


Jednostavan i intuitivan kontrolni panel

cPanel je izuzetno lak za korišćenje i zahteva minimum tehničkog znanja da biste upravljali svojim hosting nalozima bez asistencije tehničke podrške.

Jednostavan backup podataka

Uz pomoć cPanel backup Wizarda, pravljenje kopija vaših podataka sada je veoma jednostavno, a pregledan i jednostavan interfejs vam omogućava da vratite sve bekapovane podatke u pra klika.

Poslovni e-mail nalozi

Preko cPanel-a možete veoma lako da kreirate nove mail adrese za vas ili vašu firmu i preko webmaila i da pregledate vašu poštu.

Statistika posećenosti

Upoznajte svoje posetioce prateći performanse sajta i njegovu posećenost koristeći Webalizer i AWStats alatke unutar cPanel-a.

Features

Vaš cPanel na dohvat ruke

Google Play Apple Store

Neke od karakteristika cPanel kontrol panela


Ispod smo vam predrstavili neke od najkorišćenijih aplikacija iz cPanel-a koje vam mogu mnogo olakšati vaše poslovanje na webu.

File Manager

File Manager je aplikacija koja će vam olakšati upravljanje datotekama na vašem hosting nalogu.Preko File Managera mošete da postavite svoj web sajt i da dodajete nove direktorijume ili fajlove kao i da ih brišete.

Disk Usage

Disk Usage vam omogućava da u svakom trenutku vidite trenutnu iskorišćenost vašeg prostora kao i koliko vam je još slobodnog prostora ostalo kako nebi došlo do nemogućnosti rada sajta i primanja e-mail pošte.

Backup

Pre nego što napravite bilo kakve izmene na vašem web sajtu preporuka je uvek napravite rezervnu kopiju.Preko cPanel-a možete vrlo lako da kreirate celokupni backup vaseg naloga ili pacijalni (samo fajlove sajta, mailove ili baze podataka).)

MySQL Databases

Preko ove alatke možete kreirati bazu podataka,kreiranje korisnika i dodavanje korisnika u bazu.Preko ove alatke možete da importujete bazu ako već posedujete sajt.

phpMyAdmin

Ukoliko posedujete sajt i prebacili ste ga kod nas,sad treba da importujete bazu podata a ova alatka će vam biti pravi pomoćnik da to i uradite a i da radite druge izmene u bazi podataka.

Addon Domain

Omogućuje da na hosting nalogu imate više domena (web sajta) a ova alatka vam pomaže da dodate već registrovani domen na vaš hosting nalog.Preko File Managera možete postaviti novi sajt.

DNS Zone Editor

Omogućava vam da radite DNS izmene za domene koje ste dodali kao Addon ili Alias domene.To znači da kod nas može da bude vaš sajt a da koristite mailove od drugog provajdera ili obrnuto.

E-mail nalozi

Možete kreirati i upravljati sa vašim mailovima.Imate mogućnost dodavanja novih i brisanja postojećih naloga.Možete preuzeti konfiguracione fajlove za neke od poznatijih uređaja i mail klijenta.

Autoresponders

Pomaže da definišete za određene mail naloge automatski odgovori na primeljene mailove.Obično se koristi da obavestite klijente kad ste na odmoru ili da ćete im odgovoriti u određenom roku.

Forwarders

Omogućava da mejlovi koji stižu na određenu mail adresu budu prosleđeni na adresu koju ste odredili.Koristi se kada želite da mailovi koji stižu na više adresa budu prosleđeni na jednu.

Webmail

Ova super alatka vam omogućava da šaljete i primate mailove bez prethodne instalacije nekog mail programa.Lep korisnički interfejs vam pomaže da lakse upravljte svojim mailovima.

Select PHP Version

Omogućava da izaberete PHP verziju u zavistosti od potrebe vašeg sajta,uključivati/isključivati PHP module, podešavati memory limite.Dostupne verzije od 4.4 do poslednjih verzija.